A Pozsonyi Kifli Polgári Társulást 2010 decemberében alapította néhány Pozsonyban élő magyar nemzetiségű értelmiségi. A civil kezdeményezés a századforduló többnemzetiségű Pozsonyának egyik szimbólumáról, korának méltán világhírű édességéről Pozsonyi Kiflinek nevezte el magát, és a többnemzetiségű Pozsony történelmi és kulturális értékeinek ápolását és népszerűsítését tűzte ki céljául.

A szervezet feladatai közt szerepel: a Pozsonyban élő nemzetiségek kulturális tevékenységének támogatása és bemutatása, Pozsony kortárs művészeti és kulturális életének támogatása, a pozsonyi lokálpatriotizmus erősítése és a város hírnevének népszerűsítése belföldön és külföldön egyaránt. A polgári társulás a kétnyelvű www.pozsonyikifli.sk, www.bratislavskerozky.sk kulturális és ismeretterjesztő jellegű internetes portál üzemeltetője és tulajdonosa. A weboldal a Pozsony kulturális életével és történelmével foglalkozó állandó rovatok mellett a szervezet örökségvédelmi tevékenységét (digitalizáció, adatbázis, virtuális kiállítás, interaktív térkép stb.) is tartalmazza. A Pozsonyi Kifli Polgári Társulás rendszeresen részt vesz Pozsony kultúráját és történelmét népszerűsítő belföldi és nemzetközi projektek, rendezvények, kiadványok, dokumentumfilmek, kiállítások, workshopok szervezésében és lebonyolításában.

A honlap kiadója: Pozsonyi Kifli Polgári Társulás 

A kiadó címeRajská 15, 3. emelet, Pozsony

ISSN: 2585-8122

 

Elnök: Bolemant Éva, pozsonyikifli@pozsonyikifli.sk

Alelnök: Korpás Árpád , korpasarpad@pozsonyikifli.sk 

AlelnökJán Vyhnánek, vyhnanek@bratislavskerozky.sk

 

Főszerkesztő :  Ifj. Papp Sándor, pozsonyikifli@pozsonyikifli.sk

Adminisztrátor: Bolemant Éva

Grafikusok: Szabó Réka, Oros Zsuzsa

Fotósok: Szabó Réka,  Andrej Trebatický, Braňio Bibel

Szerzők: Buday Péter, Benyovszky Mánya Ágnes,  Július Cmorej, Csanda Máté, Csiba Annebella, D. Kovács József, Zuzna Godárová, Elena Kurincová, Štefan Holčík, Korpás Árpád, Jakub Kuruc, Kacsinecz Krisztián, Peter Martinko, Juraj Šedivý, Veres István 

Fordítók:  Guzik Ildikó, Böszörményi Péter, Jitka Rožnová

Korrektorok: Csiba Annabella, Tóth Ozsvald Zsuzsa

 

Logó letöltése »